Mjuk majskaka med misokola och citronfrosting

NYHET
Mjuk majskaka med misokola och citronfrosting
Foto: TV4
Matilda Klarqvist
Matilda Klarqvist

Mjuk majskaka med misokola och citronfrosting

Av: Matilda Klarqvist

Från: Nyhetsmorgon

20 ingredienser

1 h

Den här mjuka majskakan med misokola och citronfrosting blir en riktig smakfröjd!

Ingredienser

portioner10 - 12

Majskaka

  • 100 g smör (extra till formen)
  • 300 g majskorn, avrunna
  • 4 ägg
  • 1 burk kondenserad mjölk osötad [410 g]
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl pankoströbröd (till formen)

Misokola

  • 100 g smör
  • 2 dl rörsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl vatten
  • 1 msk misopasta

Citronfrosting

  • 200 g färskost
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 1 citron, zest
  • 1 msk vaniljsocker

Servering

  • blandade bär (eller påskgodis)

Gör så här

Majskaka

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smält 100 g smör i en kastrull.
  3. Mixa majs och ägg till en slät smet.
  4. Häll i resten av ingredienserna och mixa helt slätt.
  5. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter.
  6. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 50 minuter. Kontrollera med en provsticka så att kakan är torr.
  7. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna.

Misokola

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Tillsätt rörsocker samt salt och låt koka upp.
  3. Häll på vatten och misopasta.
  4. Koka på medelvärme i ca 15 minuter tills såsen blivit seg men fortfarande lös.

Citronfrosting

  1. Vispa ihop alla ingredienser till en tjock kräm.

Servering

  1. Spritsa toppar av frostingen runt ytterkanten av kakan och häll kolan i mitten.
  2. Toppa med goda bär eller påskgodis.