Mjuk pepparkaka i långpanna med lingonfrosting

Kungsörnen Mjuk pepparkaka i långpanna med lingonfrosting
Foto: Köket

Mjuk pepparkaka i långpanna med lingonfrosting

9 ingredienser

1 h

Alla gillar väl pepparkakor men har du provat denna mjuka variant med lingonfrosting? Med färdig pepparkaksmix går allt i ett nafs och ger dig mer tid åt att njuta av julfirandet.

Baktips!
Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete

Baktips!

Testa även Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete

Läs mer

Ingredienser

portioner bitar

Mjuk pepparkaka

  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 förp Kungsörnen Mjuk pepparkaksmix
  • 2,25 dl vatten
  • 50 g smör

Frosting

  • 50 g smör, rumstempererat
  • 400 g färskost
  • 2 dl florsocker
  • 1 dl lingonsylt

Garnityr

  • frysta lingon, tinade

Gör så här

Mjuk pepparkaka

  1. Värm ugnen till 175 grader över- och undervärme.
  2. Smörj och bröa en form ca 1,5 liter.
  3. Smält smöret.
  4. Häll paketets innehåll i en bunke och tillsätt vatten och smör. Vispa till en jämn smet och häll den sedan i formen. Grädda kakan i den nedre delen av ugnen, ca 45 minuter. Känn med en sticka i mitten att kakan är torr. Låt svalna i formen.

Frosting och garnityr

  1. Vispa ihop det rumstempererade smöret, färskost, lingonsylt och florsocker till en fluffig smet.
  2. Bre ut frostingen över kakan och garnera med lite färska lingon.
TIPS!
Tips från Kungsörnen!
Kladdkaka med fudge- och rockyroadtopping

Tips från Kungsörnen!

För fler enkla bakverk

Läs mer