Tibetanska köttfärsknyten med en fräsch sallad och tre olika såser.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Blanda samman mjöl och vatten och knåda till jämn smet. När du knådat färdigt ta upp på mjölat bord och baka in lite mer mjöl. Kavla ut degen tunt, degen är tänkt som en tunn ”pizzadeg”.
Stansa ut rundlar med dricksglas.
Fyllning
Lös buljongtärningen i 0,5 dl vatten.
Hacka gräslöken och löken. Skala och riv ingefäran fint. Blanda sedan samtliga ingredienser.
Lägg en klick av fyllningen på degrundlarna, ca 1 msk fyllning. Vik ihop kanterna till en halvmåne och tryck till samt överlappa gärna kanterna lite.
Lägg dem snyggt i ångkokare och koka ca 15 minuter.
Sallad
Hacka och blanda alla ingredienser till salladen.
Såser
Blanda alla ingredienser till såserna i separata skålar.