Mongoliska lammracks med rostade sesamfrön

NYHET
Mongoliska lammracks med rostade sesamfrön
Foto: TV4/ Erik Videgård
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Mongoliska lammracks med rostade sesamfrön

16 ingredienser

1 h

"Det här är en av de godaste lammrätter jag någonsin gjort. Försök att hitta gotländskt vårlamm, då blir det bäst." /Erik Videgård

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik videgård på Instagram - där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Ingredienser

portioner4 - 6

Marinad

  • 1 tsk rapsolja
  • 1 tsk soja (ljus)
  • 1 msk majsstärkelse

Lamm

  • 1 kg lammrack
  • majsstärkelse

Tillagning

  • 30 g rapsolja
  • 5 salladslökar, tunna skivor, vita och gröna delen var för sig
  • 10 g ingefära, hackad
  • 15 g vitlök, hackad
  • 15 g chiliflakes
  • 45 g ostronsås
  • 50 g kycklingfond
  • 45 g soja (ljus)
  • 10 g sesamolja

Servering

  • rostade sesamfrön
  • togarashi (japansk sjukryddsblandning)

Gör så här

Marinad

  1. Blanda ingredienserna till marinaden.

Lamm

  1. Dela lammracksen och blanda dem med marinaden.
  2. Lägg lammracksen i en påse och låt marinera i kylen i 1 timme.
  3. Ta ur racksen och pudra dem med majsstärkelse.

Tillagning

  1. Hetta upp en wok eller en vid gryta och tillsätt oljan.
  2. Bryn lammracksen runt om.
  3. Ta upp racksen och häll ut lite av oljan, låt ungefär en matsked vara kvar.
  4. Sänk värmen och fräs den vita delen av salladslöken med ingefära, vitlök och chiliflakes tills det doftar.
  5. Tillsätt ostronsås, fond samt soja och lägg tillbaka lammracksen. Låt sjuda i några minuter tills såsen kokat ihop.
  6. Vänd ner den gröna delen av salladslöken och sesamoljan.

Servering

  1. Garnera med sesamfrön och togarashi innan du serverar rätten.