Sweet chilinudlar med rostbiff

Sweet chilinudlar med rostbiff
Foto: Jonny Lindh
monica eisenman
monica eisenman

Sweet chilinudlar med rostbiff

Av: Monica Eisenman

Från: Monica Eisenmans asiatiska nudlar och smårätter

10 ingredienser

Den här rätten var den enda som jag och min syster Lisa aldrig bytte ut på menyn under alla de år som vi hade The Cookbook Café. Den var både gästernas och vår favoriträtt. Jag åt den minst en gång i veckan i åtta år. Det ni! Receptet kommer från boken Monica Eisenmans asiatiska nudlar och smårätter.

Se fler recept från

Monica Eisenmans asiatiska nudlar och smårätter

Ingredienser

portioner
  • 250 g risnudlar (breda)
  • 200 g rostbiff, skivad (grillad rostbiff)
  • 2 avokador
  • 12 körsbärstomater
  • 8 rädisor
  • 0,5 rödlök
  • 250 g sallad, hackad blandad

Sås

  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl sweet chilisås
  • salt (efter smak)

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skölj dem i kallt vatten.
  3. Blanda crème fraiche och sweet chilisås.
  4. Salta efter smak.
  5. Skär rostbiffen i strimlor.
  6. Dela avokadofrukterna, ta bort kärnorna, gröp ur fruktköttet och skär det i skivor.
  7. Halvera körsbärstomaterna och skiva rädisorna.
  8. Skär rödlöken i tunna skivor.
  9. Blanda såsen med nudlarna.
  10. Fördela salladen och sedan nudlarna i skålar.
  11. Toppa med rostbiff, avokado, tomat, rädisor och rödlök.