Smulpaj med rabarber och jordgubbar

Smulpaj
Foto: Ann Lindberg
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Smulpaj med rabarber och jordgubbar

9 ingredienser

ca 40 m

Jordgubbar och rabarber är sällsynt lyckat tillsammans i en smulpaj. Sött och syrligt när det är som bäst!

OBS! 3-dubbla receptet för långpanna!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 msk strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl havregryn

Fyllning

  • ca 400 g rabarber, späda
  • 0,5 l jordgubbar, skivade
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 msk potatismjöl

Till servering

  • grädde, lättvispad

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, vetemjöl och havregryn.
  2. Skiva rabarbern tunt. Blanda ihop med skivade jordgubbar, socker och potatismjöl.
  3. Bred ut fyllningen i en form. Strö över smuldegen.
  4. Grädda pajen på 225 grader i ca 15-20 minuter.
  5. Servera med lättvispad grädde.