Lennartkaka

Monika Ahlberg

Lennartkaka

10 ingredienser

Apelsin och choklad är välkänt gott och passar utmärkt i kakor inför jul. Detta är en lättbakad saftig kaka där mina snabbsyltade apelsinskal kommer väl till pass! En klick grädde passar bra att servera till.

Ingredienser

Lennartkaka

  • 200 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 5 msk syltade apelsinskal
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 80 g mörk choklad

Till servering

  • florsocker
  • apelsin, skalet, rivet
  • mörk choklad, riven

Gör så här

Lennartkaka

  1. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen och syltat apelsinskal.
  2. Blanda mjölet med bakpulvret. Tillsätt till smeten varvat med chokladknapparna eller den hackade chokladen.
  3. Häll upp smeten i en smord och bröad rund form. Grädda i 150° i ca 35-40 minuter. Den ska vara lite kladdig i mitten.
  4. Pudra kakan med lite florsocker och riv gärna över lite apelsinskal och mörk choklad. Servera med lättvispad grädde.