Kallrökt lax med syltad ingefära

Monika Ahlberg

Kallrökt lax med syltad ingefära

5 ingredienser

Kallrökt rosékryddad lax på spett med syltad ingefära.Otroligt lättlagade spett som kan bli hur festliga som helst beroende på garnityren!

Ingredienser

  • ca 450 g kallrökt lax, i bit
  • 1 gurka
  • några bitar syltad ingefära (finns på burk i bakavdelningen)
  • 1-2 msk rosépeppar, nystött
  • ca 15 roliga pinnar (eller engångsgrillspett)

Gör så här

  1. Skär laxen i ca 15 kuber.
  2. Krydda kuberna med nystött rosépeppar.
  3. Skär gurkan i långa skivor med hjälp av en osthyvel. Rulla ihop och dela varje rulle på mitten.
  4. Låt ingefäran rinna av. Skär den i ca 15 skivor.
  5. Placera en laxkub, en skiva ingefära och en rulle gurka på varje spett. Ställ på ett vackert fat.
  6. Servera!