Chokladkräm med passionsfrukt och hallon

Chokladkräm med passionsfrukt och hallon
Foto: TV4
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Chokladkräm med passionsfrukt och hallon

9 ingredienser

En underbar chokladdessert som är en blandning mellan mousse och kräm med rik chokladkolasmak. Glöm absolut inte passionsfrukten! Beräknad för cirka 5-6 personer.

TIPS:
Den mörka chokladen kan också rivas över istället för att smältas och ringlas.

Chokladcrémen kan också göras på mörk choklad.

Dekorera med passionsfrukt och riven choklad på plats.

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g vit bakchoklad
  • 1 äggula
  • 1,5 msk smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 förp hallon (färska eller frysta) [250 g]

Till servering:

  • 3 passionsfrukter
  • några hallon
  • 50 g mörk choklad

Gör så här

  1. Värm grädden och låt koka i någon minut. Tag kastrullen från plattan.
  2. Bryt chokladen i bitar och rör ner i grädden. Rör tills chokladen smält.
  3. Fortsätt att röra kraftigt och tillsätt äggulan.
  4. Rör ner smöret och vaniljsockret. Fortsätt att röra tills smeten är helt slät.
  5. Lägg hallon i botten på 6 glas. Fyll på med chokladkrämen.
  6. Kyl i minst 1 timme.
  7. Smält den mörka chokladen och ringla den över. Garnera med passionsfrukt.