Gyllene risgrynspannacotta

Gyllene risgrynspannacotta
Foto: Tina Kindblom/TV4
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Gyllene risgrynspannacotta

7 ingredienser

3h 15 min

Len och fruktansvärt god risgrynspudding i gyllene färg från saffran. Här behövs det lite tid i kylen att stelna. Beräknas för ca 6 personer.

Beräknas för ca 6 personer.

Ingredienser

  • 6 gelatinblad
  • 1 kg färdigkokt risgrynsgröt
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 g saffran (gärna trådsaffran)
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 4 dl hallonsylt, till servering

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter.
  2. Värm gröt, grädde, saffran och strösocker i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och blanda ner dem i kastrullen. Rör tills gelatinet smält. Låt svalna något och smaksätt med vaniljsockret.
  3. Häll upp pannacottan i små portionsformar eller en större form. Låt stelna i kyl i minst 3 timmar.
  4. Ta ut pannacottan ur formen och stjälp upp den på ett fat. Garnera med sylten.