Snittar med lemon curd och granatäpple

Snittar med lemon curd och granatäpple
Foto: Johnny Wohlin
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Snittar med lemon curd och granatäpple

6 ingredienser

Goda spröda snittar med lite citronkräm och vackra garnatäppelkärnor.

Ingredienser

  • 3 rejäla vita brödskivor, rostade

Till garnering

  • 0,5 granatäpple, kärnorna

lemon curd

  • 2 ägg + 2 äggulor
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 citroner, skal och saft
  • 100 g smör

Gör så här

  1. Vispa äggen och gulorna med sockret.
  2. Smält smöret på svag värme i en kastrull. Tillsätt citronsaften och skalet samt de vispade äggen.
  3. Värm/sjud och vispa kraftigt hela tiden tills curden tjocknar.
  4. Häll upp på väl rengjord burk och låt svalna.
  5. Rosta brödskivorna och dela dem i trekanter. Bred på en rejäl klick lemon curd och garnera med granatäppelkärnor.