Cheviche med räkor, hälleflundra och pilgrimsmussla

Cheviche med räkor, hälleflundra och pilgrimsmussla
Foto: Ann Lindberg
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Cheviche med räkor, hälleflundra och pilgrimsmussla

16 ingredienser

Cheviche med hälleflundra, räkor och pilgrimsmussla. Mums, så gott!

Det är jätteviktigt att fisken är färsk och av god kvalitet! Hälsningar Monika.

Ingredienser

portioner
  • 800 g färsk hälleflundrafilé (eller havskatt eller annan vit fast fisk)
  • 6 pilgrimsmusslor

marinad

  • 3 limefrukter, skal från 1 och saft av 3
  • 3 citroner, saften
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd chilifrukt, spansk peppar
  • 1 bit färsk ingefära, ca 3 cm
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 2 rödlökar

Till servering och ganering

  • 1 förp kokosmjölk
  • 0,5 gurka
  • några kvistar koriander
  • några kvistar körvel
  • 300 g kokta och skalade räkor
  • 1,5 tsk strösocker (kan ta lite mer)

Gör så här

  1. Riv skalet av en limefrukt. Pressa ur saften ur alla tre samt ur citronerna.
  2. Finhacka vitlök och chili.
  3. Riv ingefäran.
  4. Blanda ner i citrussaften.
  5. Salta och peppra rikligt.
  6. Skär fisken i kuber och skiva rödlöken. Lägg fiskbitar och lökskivor i en skål. Häll över marinaden och täck med plastfilm. Låt marinera i kyl i minst 3 timmar.
  7. Tillsätt kokosmjölken. Hacka gurka, koriander och körvel. Blanda ner tillsammans med räkorna. Smaka av med strösocker. Servera genast i portionsskålar.