Det här är mitt bästa lutfiskrecept! Fisken serveras tillsamans med senapssås, pancetta och ärtor. Skulle det bli något över blandar jag allt i en enda gryta och värmer nästa dag!
Sätt ugnen på 225 garder. Lägg fisken i blöt över natten. Det blir alltid en fastare fisk även om det numera ofta sägs att man inte behöver urvattna den.
Lägg lutfisken i en gryta utan vatten. Salta och koka den sakta i 20- 25 minuter. Ta upp den med en hålslev.
Eller koka den i ugn. Smörj ett ugnsfast fat och lägg ner lutfisken. Täck med folie och koka fisken i 225 grader i 45-55 minuter. Häll av vattnet.
Såsen: Smält smöret till såsen. Tillsätt mjölet och vispa ihop. Tillsätt mjölken lite i taget och vispa under tiden den kokar upp. Låt sjuda någon minut. Smaka av med senap, salt och svartpeppar.
Ärtorna: Koka ärtorna enligt anvisning på paketet. Rör ner en skiva chévre.
Knaperstek pancettan eller bacon. Låt eventuellt rinna av på hushållspapper.