Varm sallad med rödkål och äpple

Monika Ahlberg

Varm sallad med rödkål och äpple

10 ingredienser

25 min

Underbart god och färgstark sallad med rödkål och äpple.

Beräknas för ca 6 personer.

Ingredienser

  • 0,5 rödkål
  • 1 rödlök
  • 1 röd chilifrukt, spansk peppar
  • 1 msk smör
  • 4 röda äpplen
  • 2 dl valnötter
  • olivolja
  • vit balsamvinäger
  • 1 granatäpple
  • 1 ask jungfrusallad (eller rucola)

Gör så här

  1. Strimla rödkålen och rödlöken. Kärna ur och finhacka chilifrukten samt kärna ur och klyfta äpplena. Halvera och gröp ur kärna ur granatäpplet.
  2. Fräs rödkålen, löken och chilin mjuk i smör på inte alltför hög värme i cirka 10 minuter.
  3. Tillsätt äpplena och valnötterna. Fortsätt fräsa ytterligare några minuter och rör om. Smaka av med olivolja, balsamvinäger, salt och peppar.
  4. Bred ut salladen på ett fat. Fördela rödkålsröran ovanpå och garnera med granatäppelkärnorna.