Morötter med spiskummin och mejram

Morötter med spiskummin och mejram
Foto: TV4
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Morötter med spiskummin och mejram

10 ingredienser

Morötter som marineras klart under "färden". Beräknad för cirka 5-6 personer.

Tips:
Det går bra att göra morötterna dagen innan. Lägg upp och frakta morötterna i skålen de ska serveras övertäckt med plastfolie.

Ersätt minimorötterna med stora morötter och använd gärna olika färger.

Ingredienser

  • 2 förp minimorötter, (påsar à 200 g)
  • hönsbuljong
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 msk citron, saft
  • 1 kvist citrontimjan (eller vanlig timjan)
  • 4 msk sherryvinäger
  • 5 msk olivolja
  • 1 nypa spiskummin
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Koka morötterna i hönsbuljong i 10-15 minuter.
  2. Skala vitlöksklyftorna och skiva dem tunt.
  3. Lägg dem i citronsaften.
  4. Repa timjankvisten. Tillsätt till vitlöksklyftorna tillsammans med sherryvinäger, olivolja, spiskummin, salt och peppar.
  5. Häll av morötterna och lägg de varma i marinaden.
  6. Blanda väl och låt marinera i minst någon timme.