Revbensspjäll med ugnsråstekt potatis

Monika Ahlberg

Revbensspjäll med ugnsråstekt potatis

8 ingredienser

3h 50 min

Kryddiga och saftiga revbensspjäll är det bästa jag vet på julafton. Nej förresten – jämt! Marinera dem gärna över natten. Jag lagar potatisen i samma långpanna. /Monika Ahlberg

Ingredienser

portioner

revbensspjäll

  • 1,6 kg tjocka revbensspjäll, styckade
  • 1 dl tamari eller annan soja
  • 1 dl honung, flytande
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 bit färsk ingefära, riven (ca 8 cm)

Ugnsråstekt potatis

  • 8-10 potatisar, ca 800 g)
  • 0,5 dl olivolja (eller rapsolja)
  • flingsalt

Gör så här

Revbensspjäll

  1. Vispa ihop marinaden och häll den över köttet.
  2. Lägg in köttet tillsammans med marinaden i en eller två plastpåsar.
  3. Låt marinera i minst tre timmar eller gärna över natten.

Potatis

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär potatisen i tunna skivor och lägg dem på halva delen av en långpanna.
  3. Ringla över lite olivolja och salta.
  4. Lägg spjällen i andra delen av långpannan.
  5. Sätt in i ugn och stek i ca 45 minuter tills köttet släpper lätt från benen.
  6. Servera!