"Ska revben falla isär eller ska man kunna gnaga på benen? Den ständiga frågan, bestäm själv hur länge du vill tillaga revbenen. Dock är det viktigt att pensla på den goda glasyren så det blir kladdiga och goda." /Klas Lindberg
ca 1 dl grönkål, plockad i fina små bitar ca 2x2 cm
salt
ca 1 msk vitvinsvinäger
Topping
1 äpple
grönkål
chilifrukt
Gör så här
Revben med tillbehör
Sätt ugnen på 225 grader med övervärme.
Lägg köttet på ett bakplåtspapper och krydda med salt och svartpeppar.
Ugnsbaka köttet på 225 grader tills det fått fin färg, det tar ca 45 minuter. Vänd revbenen ibland så fettet smälter.
Pensla revbenen med plommonglasyren på ovansidan av köttet och sänk samtidigt ugnen till 100 grader.
Låt köttet tillagas tills det är klart. Känn med sticka så köttet är mört, det ska finnas ett visst motstånd om du ska gnaga på benen. Vill du att köttet bara ska falla av så låt det bakas vidare.
När köttet är tillagat så låt revbenen vila i ca 5 minuter på skärbrädan.
Skär mellan revbenen med en rejäl kniv och pensla på lite extra glasyr.
Värm revbenen snabbt på nytt i ugnen och salta lätt på slutet.
Toppa revbenen med syrlig grönkål, äppeltärningar och chili.
Plommonglasyr
Fräs löken och vitlöken tills det blir mjukt.
Lägg i katrinplommon och äpplet och fräs vidare tills det blir lite mosigt.
Mixa med stavmixer tills det blir slätt. Justera konsistensen med vatten om det är för tjockt. Krämen ska vara lätt att pensla på revbenen.
Smaka av med salt, svartpeppar, chilipulver, rörsocker och vinäger. Den ska kännas lite het, söt och syrlig samtidigt.