Mörk chokladpaj med kokos

koket.se
Mörk chokladpaj med kokos
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Mörk chokladpaj med kokos

9 ingredienser

40 min + några timmar i kylen

Läcker chokladpaj med krämig mörk choklad- och kokosfyllning. Garnera gärna pajen med färska syrliga bär eller gör en bärsås på frysta bär när det inte är säsong för färska bär. Pajen är gluten- och mjölkproteinfri.

logo
Camilla H porträtt KH2024

Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser

portioner

Pajskal

  • 3,5 dl kokosmjöl
  • 3 ägg
  • 0,5 dl kokossocker
  • 1,5 dl kokosolja
  • salt (en nypa)

Fyllning

  • 6 dl kokosgrädde (alt extra creamy coconut milk)
  • 300 g mörk choklad
  • 2 krm vaniljpulver

Garnering

  • färska bär (t ex hallon, röda vinbär)

Gör så här

Pajskal

  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  2. Mixa ihop alla ingredienserna till pajskalet i en matberedare eller för hand. Om du upplever degen som torr kan du tillsätta mer kokosolja.
  3. Tryck ut pajskalet i en form med avtagbara kanter (23 cm i diameter).
  4. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills den fått en gyllenbrun färg.
  5. Låt svalna helt och hållet innan du fyller det.

Fyllning

  1. Grovhacka chokladen och lägg i en bunke tillsammans med vaniljpulver och salt.
  2. Värm upp kokosgrädden bara precis tills den är på väg att koka upp. Ta bort kastrullen från värmen och häll över chokladen. Blanda ihop till en jämn smet.
  3. Häll upp chokladsmeten i pajskalet och låt stå i kylskåpet i några timmar tills den stelnat helt och hållet.
  4. Garnera med färska bär och servera.