Mixa ihop smör, gräddfil och saffran med övriga ingredienser i en matberedare. Mixa snabbt till en ojämn deg, mixa inte för länge. Det får gärna vara några smörbitar kvar.
Lägg upp degen på ett lätt mjölat bakbord och arbeta snabbt ihop till en deg för hand.
Plasta degen och låt vila i kylen i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader varmluft.
Vispa ägg i en skål och lägg pärlsocker i en annan skål (addera gärna lite hackad mandel i pärlsockret).
Dela degen i lika stora delar, ca 14–16 delar. Knåda inte degen för mycket utan rulla ut till avlånga remsor. Mjöla då och då för att lätt kunna forma till en kringla.
Doppa kringlan i ägg och sedan i pärlsocker. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen tills de har fått gyllene färg, ca 6–8 minuter.