Morot- och getostpaj

Morot- och getostpaj
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Morot- och getostpaj

13 ingredienser

1 h

”Paj funkar utmärkt i matlådan och paj är också bästa sättet att ta vara på rester. Har man kylen full med ägg efter exempelvis påsk så passar det perfekt i äggstanningen till alla pajer” /Jessica Frej

Ingredienser

portioner4 - 6

pajdeg

  • 1 burk kikärtor, avrunna
  • 1 msk rapsolja
  • 1 ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 tsk fiberhusk

Fyllning

  • 400 g morot
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm muskot
  • 65 g spenat
  • 150 g getost
  • dill, till servering

Gör så här

Pajdeg

  1. Kör allt i en matberedare till en deg. Låt vila i kylskåp 15-30 minuter.
  2. Tryck ut degen i en pajform, lättast med blöta händer.
  3. Förgrädda i 7 minuter på 200 grader.

Fyllning

  1. Skala morötterna och slanta den
  2. Koka morötterna i 10 minuter i saltat vatten och häll sedan av vattnet.
  3. Vispa ihop ägg, grädde, salt och muskot.
  4. Lägg spenaten i pajskalet, lägg moroten ovanpå.
  5. Häll över äggstanningen. Smula över getosten.
  6. Grädda i 30 minuter på 200 grader. Låt svalna något innan servering och strö på dill.