19 ingredienser
Smaksättningen på morotsrätten här är inspirerad av ett kök som jag själv tycker mycket om: det vietnamesiska. Typiskt är chilihetta, limesyra och fisksås. Eftersom vi inte använder traditionell fisksås på Rutabaga har vi tagit
fram en egen vegetarisk variant gjord på miso, kombualger, kapris och soja.
Morotsrätten här är enkel och god och har mycket smak, men den är långt ifrån så enkel som den kan verka vid en första titt på receptet. Först måste du nämligen få tag på rätt sorts morötter (när jag råriver morot använder jag
helst svensk odlade sorter som Carvejo, Bolero, Napoli och Nutrie red) och sedan måste du koka fisksåsen själv! Som tur är kan du välja att ta andra morötter och även vanlig fisksås, men då måste du späda den med vatten. Hälften vatten, hälften fisksås brukar vara lagom, beroende på hur salt fisksåsen är. /Mathias
Recept från boken Rutabaga: Med fokus på grönsaker.