Sätt ugnen på 180 grader varmluft och ställ 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
Riv morötterna fint. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, kanel och muskot i en bunke.
I en annan bunke vispar du ägg och socker vitt och fluffigt med en elvisp. Blanda i morötter och vänd i de torra ingredienserna, lite i taget så du undviker klumpar. Blanda ner vegetabilisk olja.
Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i 22-23 minuter. Prova med sticka att de är genomgräddade, ta ut och låt svalna helt i formen.
Cream cheese-frosting
Vispa ihop smör, färskost och vaniljsocker. Tillsätt lite i taget av florsockret och vispa tills det blir en fast och fin frosting. Om frostingen känns lite lös kan du stoppa den i kylen i 15 minuter innan du börjar spritsa.
Spritsa frostingen på muffinsen, pudra över lite florsocker om du vill.