Blanda mjöl, salt, vanilj, bakpulver, kardemumma, kanel och ingefära i en bunke och blanda om.
Riv morötterna.
Vispa ägg och strösocker pösigt. (Tips, smaka på smeten medan du vispar – när du inte längre känner sockerkristaller är det tillräckligt pösigt).
Tillsätt oljan, vänd ner morötter och sikta ner de torra ingredienserna.
Fyll muffinsformar upp till 3/4 och grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Men håll ett öga på dem, ugnar är olika och de är klara när de fått fin färg och inte är degiga när du sticker med en tandpetare.
Låt muffinsen svalna på galler och börja med frostingen.
Frosting
Blanda florsocker, vaniljpulver och färskost. Vispa medan du häller ner oljan i en stråle.
Spritsa frostingen på muffinsen inifrån och ut med en stjärntyll för att få till en rosform! (Lättare än det ser ut). Börja från mitten med spritspåsen och gå i en cirkel utåt.