Morotsfrallor

Morotsfrallor
Foto: TV4
karoline pettersson profilbild
karoline pettersson profilbild

Morotsfrallor

9 ingredienser

35 min

Goda, saftiga och superenkla morotsfrallor på bl a havregryn, morötter, ägg, yoghurt och honung. Så gott!

Ingredienser

portioner stycken
  • 4 dl havregryn
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 morot
  • 4 ägg
  • 4 dl yoghurt, naturell
  • 2 msk honung

Topping

  • solroskärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  2. Blanda ihop havregryn, vetemjöl, salt ock bakpulver i en bunke.
  3. Riv moroten och lägg ned i bunken.
  4. Tillsätt ägg, yoghurt och honung. Blanda ihop till en jämn deg. Låt degen stå och svälla i ca 10-15 minuter.
  5. Klicka ut degen till ca 16 frallor på plåten.

Topping

  1. Strö över solrosfrön eller andra valfria fröer.
  2. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de har fått fin gyllenbrun färg.
  3. Låt frallorna svalna på galler under bakduk.