1 tsk ättiksprit 12 % (Gelfärger (röd, gul och grön)
Montering
kristyrmorötter
limeskal
valnötter, hackade
kolasås (salt)
färsk citronmeliss
florsocker
Gör så här
Cookies
Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme.
Blanda vetemjöl, bikarbonat, salt och kanel i en skål.
Mät upp smör, strösocker och farinsocker i en skål och vispa i 2-3 minuter tills blandningen blir ljus och fluffig.
Tillsätt vanilj samt ägg och blanda sedan ner de rivna morötterna.
Rör ner de torra ingredienserna i smeten, vänd med en slickepott tills allt är blandat. Rör inte för mycket utan bara precis så det går ihop.
Skopa upp degen (ca 2 msk per kaka) och forma till runda bollar eller använd en kakskopa.
Placera kakorna med jämna mellanrum på en plåt med bakplåtspapper (de kommer flyta ut i ugnen).
Grädda mitt i ugnen i 15 minuter tills kanterna börjar bli bruna och topparna ser torra ut.
Ta ut och forma eventuellt kakorna lite med ett glas medan de är varma. Snurra kakorna runt i glaset för att göra så att kakorna blir runda och jämna i kanterna.
Låt kakorna svalna något på plåten och lägg sedan över dem på ett galler för att svalna helt.
Färskostglasyr
Mät upp alla ingredienser till glasyren i en skål och vispa med en elvisp till en fluffig konsistens.
Sprita eller bred glasyren på de svala kakorna.
Kristyrmorötter
Vispa ihop äggvita, florsocker och ättiksprit med en elvisp tills det blir fluffigt.
Dela upp smeten och färga två tredjedelar orange med röd och gul färg.
Färga en tredjedel av smeten grön.
Spritsa smeten på bakplåtspapper i form av små morötter.
Låt morötterna torka i rumstemperatur i ett dygn.
Förvara dem i en torr och lufttät burk.
Montering
Dekorera cookiesen med kristyrmorötter, rivet limeskal, valnötter, salt kolasås, citronmeliss och/eller florsocker.