Morotskaka med dubbel frosting

POPULÄRT
koket.se
morotskaka med dubbel frosting
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Morotskaka med dubbel frosting

17 ingredienser

1 h

Camilla Hamid bjuder på morotskaka 2.0 med dubbel frosting. Hon gör två bottnar och monterar dem på varandra med frosting både mellan och ovanpå vilket gör kakan extra saftig! Gillar du morotskaka bara måste du testa detta recept.

logo
Camilla H porträtt KH2024

Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser

portioner

Kaka

  • 2 morötter (stora, det ska ge totalt 3 dl fint rivna morötter)
  • 0,5 dl farinsocker
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk malen kanel
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 msk neutral olja (raps-, mat- eller solrosolja)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker

Frosting

  • 600 g färskost, kylskåpskall
  • 2 dl vispgrädde, kylskåpskall
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker

Limesocker

  • 3 limefrukter
  • 1 dl strösocker

Gör så här

Morotskaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Skala och riv morötterna fint. Blanda ihop de rivna morötterna med farinsocker och kryddor i en skål. Ställ åt sidan.
  3. I en annan bunke vispar du upp ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt morotsblandningen med oljan och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  4. Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i bunken och vänd ihop till en jämn smet med slickepott.
  5. Häll upp smeten på plåten och bre ut den i ett jämnt lager över hela bakplåtspappret. Grädda kakan i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Låt kakan svalna helt och hållet innan du skär den på mitten och fyller den.
  6. Tips! Vänd kakan upp och ned och pensla bakplåtspappret med kallt vatten så lossnar det lättare.

Frosting

  1. Vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt krämigt med elvisp, ca 5 minuter. Sikta ner florsockret och vaniljsocker och vänd ihop till en jämn frosting.
  2. Skär morotskakan i mitten längs med kortsidan.
  3. Bre ut hälften av frostingen på ena halvan, lägg på nästa lager morotskaka och bre eller spritsa sedan ut resten av frostingen på kakan.
  4. Riv skalet från 3 lime och nyp ihop med strösocker.
  5. Garnera kakan med limesocker.