Morotskaka med färskostfrosting

NYHET
Morotskaka med färskostfrosting

Morotskaka med färskostfrosting

16 ingredienser

1 h

En saftig morotskaka med ett härligt lager färskostfrosting är alltid en god idé!

Ingredienser

portioner

Morotskaka

  • 100 g morot, riven/puread [2 st]
  • 2 ägg
  • 180 g strösocker [1,8 dl]
  • 75 g havremjöl [2 dl]
  • 80 g majsstärkelse [1,5 dl]
  • 10 g psylliumfrö, malet [1 msk]
  • 1 g vaniljsocker [0,5 msk]
  • 1 g salt [1 krm]
  • 12 g bikarbonat [3 tsk]
  • 125 g rapsolja [1,5 dl]
  • 100 g äpple, rivet [1 st]

Färskostfrosting

  • 70 g florsocker
  • 150 g smör (eller margarin)
  • 150 g färskost (valfri sort)
  • citronskal
  • citronsaft

Gör så här

Morotskaka

  1. Värm ugnen till 175 grader varmluft.
  2. Smörj en form som är ca 22 cm i diameter. Lägg gärna ett bakplåtspapper i botten för att kakan ska lossna lättare när den är klar.
  3. Skölj morötter och koka dem mjuka. Mixa dem sedan till en puré (du behöver inte skala dem).
  4. Vispa ägg och socker.
  5. Blanda de torra ingredienserna.
  6. Blanda ihop olja, morot och äpple
  7. Rör ihop allt ordentligt.
  8. Grädda i ca 30 minuter.

Färskostfrosting

  1. Vispa florsocker och smör fluffigt och vitt.
  2. Tillsätt därefter färskost försiktigt. Det gör du enklast genom att vända i den med en slickepott.

Montering

  1. Bred frostingen över den svala morotskakan och servera!