Morotskaka med limefrosting

POPULÄRT
Morotskaka med limefrosting
Linnea Orvegård
Linnea Orvegård

Morotskaka med limefrosting

16 ingredienser

1 h

Den här saftiga morotskakan med limefrosting är något utöver det vanliga! Ett måste att testa i veckan!

Ingredienser

portioner8 - 12 bitar
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • ca 0,5 krm salt
  • 1,5 dl neutral olja
  • 4,5 dl morot, rårivna

Frosting

  • 60 g smör, mjukt
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 limefrukt, skalet
  • 100 g färskost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
  4. Tillsätt oljan och rårivna morötter.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
  7. Låt morotskakan svalna.

Frosting

  1. Vispa samman alla ingredienser till en krämig frosting.
  2. Bred sedan frostingen över morotskakan och riv limeskal över.