Morotskaka på ett nytt sätt

koket.se
Morotskaka på ett nytt sätt
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Morotskaka på ett nytt sätt

16 ingredienser

1,5 h

Leilas klassiska recept på morotskaka är otroligt populärt. Här bjuder hon på en variant på det, med rödbetor och kokosolja i.

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

Morots- och rödbetskaka

  • 3 ägg (ekologiska)
  • 2 dl rörsocker
  • 0,5 krm vaniljpulver
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk kardemumma, färskmald
  • 2 msk vallmofrö
  • 0,5 krm salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 dl kokosolja
  • 4,5 dl rödbetor och morötter

Cream Cheese Frosting

  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 limefrukt, skal av hela och saft från halva
  • 100 g färskost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader, varmluft.
  2. Vispa ägg och råsocker vitt och pösigt.
  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
  4. Tillsätt kokosolja och rårivna rödbetor och morötter.
  5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform.
  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 50 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna helt.
  7. Vispa alla ingredienser till frostingen och bred över kakan innan servering.