"Klart man ska göra saftiga bullar som smakar morotskaka! De här bullarna blir magiskt goda för att allt som smakar morotskaka blir magiskt gott." /Camilla Hamid
Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen till en jämn och bredbar smet.
Vetedeg
Skala och riv morötterna fint. Blanda ihop med farinsocker i en skål och ställ åt sidan.
Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Blanda tills jästen lösts upp helt i mjölken.
Ha sedan i kanel, ingefära, kardemumma, smör i delad i bitar, strösocker, morötter och hälften av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdig deg och tillsätt därefter saltet och mer mjöl efter behov.
Knåda ordentligt i minst 10 minuter med maskin och lite längre om du kör för hand.
Kavla ut degen till en stor rektangel. Jag brukar köra två stycken på ca 60×30 cm.
Bre ut ett generöst lager fyllning över hela rektanglarna och rulla ihop dem en i taget, längs med långsidan.
Skär rullen i ca 1,5 cm tjocka skivor.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper, täck med en bakduk eller plasta in och låt jäsa i 1-3 timmar beroende på temperaturen i ditt kök. Du vet att de är färdigjästa om degen “studsar tillbaka” när du trycker lite lätt med fingret.
Sätt ugnen på 200 grader.
Pensling
Vispa lätt ihop ägg, salt och lite vatten till penslingen och pensla dina bullar. Grädda dem sedan i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills de fått fin färg och är helt genomgräddade.
Sockerlag
Under tiden kan du förbereda sockerlagen genom att enkelt blanda ihop vatten och strösocker. Blanda tills sockret lösts upp i vattnet. Pensla sedan dina bullar med sockerlagen så fort de kommit ur ugnen.
Frosting
När bullarna svalnat helt och hållet kan du toppa med frosting. Vispa ihop färskost och smör krämigt med elvisp. Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ihop till en jämn frösting.
Bre frostingen på bullarna, garnera med rivet limeskal och servera!