Morotsrulltårta med cream cheese fyllning

Kungsörnen Morotsrulltårta med cream cheese fyllning
Foto: Köket.se

Morotsrulltårta med cream cheese fyllning

15 ingredienser

30 min

Två favoritkakor i ett! Morotskaka i rulltårteform går dessutom dubbelt så snabbt. Denna magiskt goda rulltårta fylls med syrlig och krämig frosting och håller sig flera dagar i kylen (om den inte äts upp innan vill säga!).

Baktips!
Sockerkaka mix Kungsörnen

Baktips!

Testa även Kungsörnen sockerkaka mix.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 100 g morot, finrivna (ca 2 dl)
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker (samt extra att stjälpa upp kakan på)
  • 2 dl Kungsörnen Vetemjöl Special
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl rapsolja

Fyllning

  • 300 g färskost
  • 100 g smör, mjukt och rumstempererat
  • 0,5 citron, zesten (det gula på skalet)
  • 1,5 dl florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Riv morötterna och krama ur vätskan.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten.
  4. Vänd försiktigt ner morötter och rapsolja. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen ca 5-7 minuter.
  5. Strö lite socker på ett bakplåtspapper. Vänd upp den nygräddade kakan på pappret och låt svalna.
  6. Vispa ihop färskost, smör och finriven citronzest till en fluffig kräm. Vänd försiktigt ner florsockret.
  7. När kakan svalnat helt, bred på fyllningen och rulla ihop till en rulle. Förvara i kylen. Rulltårtan är god i flera dagar!
TIPS!
Tips från Kungsörnen!
Kladdkaka med chokladmaräng Kungsörnen

Tips från Kungsörnen!

Fler enkla bakverk

Läs mer