Vad passar bättre att bjuda gästerna på än en härlig morotsrulltårta? Den här versionen dekoreras som festliga bakelser och kan bli en ny favorit i vår!
Vispa ägg och socker fluffigt med en elvisp i ca 5 minuter.
Rör ner morötter och olja i äggvispet.
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel, kardemumma, ingefära och vaniljsocker i en skål.
Sikta ner de torra ingredienserna i äggvispet. Vänd försiktigt runt smeten med en slickepott tills allt är blandat.
Bred ut smeten på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 5–8 minuter tills den har fått jämn färg.
Lägg ett bakplåtspapper på köksbänken, strö över socker så att det täcker och vänd upp kakan på det sockrade pappret. Pensla pappret som nu är uppåt med lite vatten så släpper kakan lättare. Låt svalna.
Fyllning
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker fluffigt med en elvisp i ca 5 minuter.
Rör ner färskost, citronsaft, citronskal, limesaft och limeskal för hand.
Bred ut tre fjärdedelar av fyllningen över hela den avsvalnade morotskakan i ett jämnt lager.
Rulla försiktigt ihop kakan från långsidan.
Servering
Skär upp rulltårtan och spritsa ut resterande fyllning på bitarna.