Morotssoppa med indiska smaker

Morotssoppa med indiska smaker
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Morotssoppa med indiska smaker

14 ingredienser

30 m

Morotssoppa med indiska smaker och kyckling kan bli en perfekt vardagsrätt efter all julmat.

Ingredienser

portioner
  • 1 lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • olivolja
  • 500 g morot, skalade och skivade
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 l kycklingbuljong
  • 200 g kycklingfilé, tärnad (eller överbliven kyckling)
  • salt
  • peppar
  • sås (t.ex. yoghurt med lite citronsaft)
  • blandade frön, rostade (eller nötter som topping)

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och ingefära i olivolja tills löken är mjuk.
  2. Tillsätt morötter samt kryddor och fräs i ytterligare några minuter.
  3. Häll i kycklingbuljongen och lägg i tärnad kyckling. Låt soppan sjuda tills morötterna är mjuka.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera soppan varm med en klick yoghurt samt toppa med rostade frön eller nötter.