Morötter, rödbetor och chèvre med salviakrutonger

POPULÄRT
Morötter, rödbetor och chèvre med salviakrutonger
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Morötter, rödbetor och chèvre med salviakrutonger

9 ingredienser

15 m

En riktig godbit med rotfrukter, ägg och krutonger. Passar lika bra till en lätt lunch som tillbehör till en köttbit eller en god soppa.

Ingredienser

portioner
  • 500 g morot
  • 500 g rödbeta
  • 0,5 baguette, liten
  • 1 msk smör, att steka i
  • 2 msk olja, att steka i
  • 1 klyfta vitlök
  • några salviablad, färska
  • 150 g chèvreost
  • 4 ägg

Gör så här

  1. Skär av blasten på morötterna och betorna. (du kan spara blasten på betorna och använda i pajen).
  2. Koka morötter och betor i varsin kastrull med saltat vatten i ca 15–20 minuter beroende på storlek.
  3. Skiva baguetten i 0,5 cm tjocka skivor. Stek brödskivorna i olja, smör, 1 hel vitlöksklyfta och salviablad på medelvärme i några minuter.
  4. Häll av vattnet från morötterna och betorna. Dra av skalet på betorna genom att klämma på dem.
  5. (Morötterna kan behålla sitt skal eller så klämmer du försiktigt av det).
  6. Dela betor och morötter på mitten och lägg på ett fat. Toppa med krutongerna och smula över chèvren.
  7. Stek äggen på ena sidan och servera med dem.