Skär potatisen i stavar, 7-8 mm tjocka. Sjud dem i vatten med 1 msk ättiksprit per 2 liter vatten. Låt dem sjuda ca 10 minuter. Häll av och låt svalna på en handduk.
Fritera potatisen i en kastrull/gryta i olja, 180 grader, i 3 minuter. Lyft upp och låt rinna av på hushållspapper.
Fritera potatisen igen i ca 3 minuter tills den ha fått fin färg. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Salta.
Moules
Skölj musslorna och dra bort "skägget". Knacka musslorna mot en bänk, de som inte sluter sig eller är trasiga ska slängas.
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Finhacka fänkålen.
Fräs lök, vitlök och fänkål i en stor kastrull utan att de tar färg.
Tillsätt vin och musslor. Vänd runt och låt vinet koka upp. Tillsätt grädden, salt och peppar. Lägg på ett lock och låt koka ca 4 minuter, skaka kastrullen då och då.
Lyft upp musslorna och låt såsen som är kvar i kastrullen reducera ner. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ner musslorna i kastrullen igen. Vänd runt och blanda ner persiljan.