Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en springform, 24 cm i diameter.
Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Rör ner det varma vattnet.
Blanda bakpulver, vaniljsocker, kakao och vetemjöl. Sikta ner det i äggsmeten och vänd runt med slickepott. Häll smeten i formen.
Grädda kakan längst ner i ugnen ca 40 minuter. Låt den kallna i formen.
Skär bottnen i 3 delar/bottnar med en vass kniv.
Kokosbotten
Sätt ugnen på 175 grader.
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 24 cm i diameter.
Smält smöret i en kastrull.
Rör samman alla ingredienser i en stor bunke. Låt smeten svälla 5 minuter.
Häll smeten i formen och grädda i ca 15 minuter tills den fått lite färg.
Kokosgrädde
Vispa alla ingredienser fluffigt i en skål och vispa fluffigt med elvisp, vispa gärna de sista varven för hand för att få den perfekt.
Låt grädden stå övertäckt i kylen tills den ska används.
Ganache
Häll grädden i en kastrull och koka precis upp. Ta bort från plattan. Hacka chokladen fint. Häll grädden över chokladen. Låt stå en stund innan den rörs ihop till en jämn kräm. Ställ därefter i kylskåp.
Marsipanlock
Mosa in kakaon i marsipanen tills den är helt jämn och fin i färgen.
Garnering
Krossa kokosnöten och ta ut innehållet. Hyvla kokosen till chips/flagor på en mandolin och rosta lätt i ugnen.
Montering
Börja med en chokladbotten underst. Placera den avsvalnade kokosbotten ovanpå och bred på hälften av ganachen.
Lägg på nästa chokladbotten och bred på ca 3/4 av kokosgrädden.
Lägg slutligen på den sista chokladbotten. Bred på resterande ganache samt bred resterande kokosgrädde runt hela tårtan.
Kavla ut marsipanen, stor nog att den kan täcka hela tårtan. Pudra eventuellt med potatismjöl om den är klibbig. Lägg sedan försiktigt på marsipanlocket och stryk ut den noga så att det inte blir några veck.
Spritsa på grädde så att det ser ut som bergstoppar.
Placera slutligen tårtan på ett fint tårtfat, garnera med kokoschips och bitar av kokosen.