Moussetårta med passionsswirl

Moussetårta med passionsswirl
Foto: Caroline Tengen

Moussetårta med passionsswirl

9 ingredienser

1 h 30 min + tid i frys

Len och god moussetårta med passionsswirl som ger en härlig syra. Underbar tårta att servera till påsken!

Dansukker Gelésocker Multi
Dansukker gelesocker multi produkt

Dansukker Gelésocker Multi

Utmärkt till pannacotta, mousse, tårtfyllningar och desserter - enkel att använda!

Läs mer

Ingredienser

portioner

Botten

  • 75 g smör
  • 10 digestivekex [ca 150 g]

Passionsswirl

  • 3 passionsfrukter
  • ca 1,5 citron
  • 1 dl Dansukker Gelésocker Multi

Mousse

  • 4 dl vispgrädde
  • 150 g färskost
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1 dl Dansukker Gelésocker Multi

Gör så här

Botten

  1. Smält smör och mixa kexen.
  2. Blanda samman och tryck ut botten i en springform, 19 cm i diameter. Ställ i frysen.

Passionsswirl

  1. Förbered swirlen.
  2. Dela och gröp ut fruktköttet ur passionsfrukterna, sila ner saften i en kastrull tillsammans med saften från citronen. Det ska bli ca 1 dl vätska.
  3. Tillsätt gelésocker och koka 1-2 minuter.
  4. Häll upp i en skål och ställ i kylen för att stelna.

Mousse

  1. Vispa 3 dl grädde, färskost och vaniljsocker hårt och ställ åt sidan.
  2. Koka resten av grädden tillsammans med gelésocker i en minut.
  3. Vänd ner lite av den vispade grädden i gelégrädden och rör smeten jämn.
  4. Tillsätt resten lite i taget och rör till en slät mousse.
  5. Bred ut moussen över botten och ställ i frysen ca 30 minuter.
  6. Häll swirlen i en spritspåse med smal tyll eller använd en sked. Spritsa/klicka ner swirl runt i hela moussen och avsluta med att ringla swirl på toppen. Använd en gaffel och gör mönster.
  7. Ställ i frysen minst 3 timmar.
  8. Ta ut från frysen 30 minuter innan servering.
TIPS!
Fler tips!
Rulltårta med jordgubbsmousse och lavendelsocker

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer