Mozzarellagratäng med parmalindad kyckling

Mozzarellagratäng med parmalindad kyckling Kungsörnen
Foto: Köket.se

Mozzarellagratäng med parmalindad kyckling

17 ingredienser

40 m

En rätt som passar perfekt som bjudmat! Funkar även riktigt fint i matlådan ifall det nu skulle bli något över.

Vardagstips!
Kungsörnen Bönpasta Makaroner

Vardagstips!

Testa även Kungsörnen bönpasta makaroner.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g Kungsörnen Conchiglie
  • 3 klyftor vitlök, finhackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 burkar krossade tomater
  • 2 msk grönsaksfond
  • 0,5 tsk torkad oregano
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • salt
  • peppar
  • olja (till stekning)
  • 2 dl crème fraîche
  • 100 g riven ost
  • 250 g mozzarellaost

Parmalindad kyckling

  • 500 g kycklingbröstfilé
  • 125 g parmaskinka
  • smör (till stekning)

Servering

  • färsk basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka Conchiglie ca 2 minuter kortare än enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Stek vitlök i olja i en stekpanna tills den mjuknat något.
  4. Tillsätt tomatpuré och fräs i ytterligare någon minut. Tillsätt burktomaterna, grönsaksfonden och kryddorna. Låt koka ihop.
  5. Salta och peppra kycklingen. Rulla in filéerna i parmaskinkan. Bryn filéerna i smör i en stekpanna tills de fått fin färg.
  6. Lägg över kycklingen i en ugnsform och ställ in i ugnen i ca 25 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt.
  7. Blanda pastan med såsen och blanda i crème fraîche och den rivna osten. Häll upp i en ugnssäker form och toppa med mozzarella som du rivit i bitar med händerna.
  8. Gratinera i ugnen tills gratängen fått gyllene färg, ca 12-15 minuter.
  9. Servera kycklingen tillsammans med den goda pastagratängen och lite färsk basilika. Mums!
TIPS!
Kungsörnen tipsar!
Kungsörnen Pastasallad med kyckling och örtdressing NY

Kungsörnen tipsar!

Här hittar du fler härliga vardagsrecept.

Läs mer