Cupcakes med kokos och lime

Cupcakes med kokos och lime
Foto: Martin Brigdale

Cupcakes med kokos och lime

Av: Susannah Blake

Från: Muffins - små pyntade cupcakes

15 ingredienser

De här snövita muffinsen smakar sött och friskt av kokos och lime. Servera dem på förmiddagen med en kopp kaffe, på eftermiddagen med te eller efter middagen som en enkel efterrätt. /Susannah Blake.

Ingredienser

Cupcakes med kokos och lime

  • 90 g smör, rumstempererat
  • 0,5 dl kokosmjölk, krämig [25 g]
  • 1,25 dl strösocker [115 g]
  • 2 ägg
  • 1,65 dl extra fint vetemjöl [100 g]
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl riven kokos [25 g]
  • 1 limefrukt, rivet skal
  • 2 msk mjölk

Garnering

  • 150 g färskost
  • 0,75 dl florsocker [50 g]
  • 2 tsk limefrukt, saft av
  • 1 dl riven kokos [40 g]
  • muffinsplåt
  • 12 pappersformar för muffins

Gör så här

Cupcakes med kokos och lime

  1. Sätt först ugnen på 180 grader.
  2. Ställ muffinsformarna i plåtens fördjupningar.
  3. Vispa smör, kokosmjölk och socker i en skål till en ljus, fluffig smet.
  4. Vispa sedan i äggen, ett i taget.
  5. Rör ner mjöl och bakpulver.
  6. Tillsätt sedan riven kokos, limeskal och mjölk.
  7. Skeda över smeten i pappersformarna.
  8. Grädda cirka 17 minuter, tills muffinen har rest sig och är gyllenbruna.
  9. Kontrollera att de är färdiga med hjälp av en provsticka.
  10. Lägg över de färdiggräddade muffinsen på galler att svalna.

Garnering

  1. Vispa ihop cream cheese, florsocker och limesaft i en skål.
  2. Ringla glasyren på muffinsen och strö över generöst med kokosflingor.