Skala lök och morötter och skär grovt. Lägg kycklingarna i en stor kastrull och häll på vattnet. Lägg i lök, morötter, vitpeppar, lagerblad och 1 msk salt. Koka upp och sjud under lock i 45 minuter. Ta upp de färdigkokta kycklingarna och sila buljongen.
Skiva löken, paprikorna och sellerin till soppan grovt. Pressa vitlöken och blanda med curry, paprikapulver, ingefära, kajennpeppar och nejlikor. Sätt tillbaka den tomma kastrullen på värmen och häll i 1/2 dl olja. Lägg i lök, paprika och selleri och fräs under omrörning utan att grönsakerna tar färg i 5 minuter.
Ta kastrullen från värmen och rör ner kryddblandningen. Häll på kycklingbuljongen, låt koka upp och sjud på ganska svag värme i 20 minuter. Plocka loss kycklingköttet från benen, dela det i mindre bitar och lägg i soppan.