Sallad på röda linser, grönkål och blomkål med en god dressing, plommonchutney och falafel är en perfekt rätt till picknicken. Salladen blir både matig och smakrik.
Börja med att koka chutneyn. Kärna ur och skiva plommonen och aprikoserna. Skala och skiva löken.
Lägg samtliga ingredienser i en kastrull. Koka långsamt i 30 minuter. Rör om försiktigt och frekvent. Låt svalna och servera.
Curryvinägrett
Vispa ihop ingredienserna till vinägretten i en mindre skål.
Sallad
Koka linserna al dente i lättsaltat vatten i 6-7 minuter. Låt svalna.
Blanda ihop hackad grönkål, blomkål, mynta och linser i en skål. Häll över vinägretten och vänd runt tills hela salladen är dressad. Lägg upp i en stor salladsskål eller packa i
picknickburkar.
Bryt papadumsen i mindre bitar och smula över salladen tillsammans med en nypa nigellafrön.
Till servering
Servera med falafel, en klick yoghurt och plommonchutney.