Mustig höstgryta med rotfrukter

Mustig höstgryta med rotfrukter

16 ingredienser

45 min

En matig och mustig höstgryta - ett vegetariskt alternativ som uppskattas av alla. Grytan får god smak av rotfrukterna och fonden med smak av brynt schalottenlök.

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlök
ToT brynt schalottenlök fond produkt

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlök

Fonden lyfter smaken på alla dina favoriträtter från soppor och stuvningar till grytor, pannbiffar och köttbullar.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 150 g rotselleri
  • 200 g morot
  • 150 g palsternacka
  • 200 g rödlök
  • 200 g champinjoner
  • 4 msk rapsolja
  • 2 dl svarta linser, sköljda (eller gröna)
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk vitlök, hackad
  • 2 msk crema di balsamico
  • 2 msk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlöksfond
  • 1,25 l vatten
  • torkad rosmarin
  • lagerblad
  • torkad timjan
  • 3 msk maizenaredning

Gör så här

  1. Skala eller borsta rotfrukterna och skär dem i fina bitar. Skala och klyfta löken. Lägg det i en långpanna och ringla över hälften av oljan, smaksätt med salt och peppar.
  2. Blanda runt och rosta i ugnen, ca 20 minuter på 225° tills rotfrukterna är mjuka.
  3. Klyfta champinjonerna och fräs dem i några minuter i resterande olja. Tillsätt tomatpuré, vitlök, örtkryddor och linser. Låt dem fräsa någon minut till.
  4. Slå i vatten, vinäger och fond. Låt det koka sakta 12-15 minuter tills linserna är mjuka och genomkokta.
  5. Rör ut Maizenan i 2 msk vatten och rör ner det i grytan, låt det koka upp och smaka sedan av med salt, peppar och fond.
  6. Servera gärna grytan tillsammans med pressad potatis eller potatismos.
TIPS!
Fler tips
Läcker laxpanna med parmesan och citron Touch of Taste

Fler tips

Här hittar du fler goda recept

Läs mer