Mustig lövbiffsgryta

Mustig lövbiffsgryta
Foto: Ulrika Pousette
Jenny Warsén porträtt
Jenny Warsén porträtt

Mustig lövbiffsgryta

10 ingredienser

2 h

"En lättlagad gryta med mycket smak. Den kräver en minimal arbetsinsats, men ska stå och sjuda ett tag." /Jenny

Receptet kommer ur boken Middagstipset av Jenny Warsén, Bonnier fakta.

Ingredienser

portioner
  • 800 g lövbiff
  • smör, att steka i
  • 4 msk tomatpuré
  • 3 dl vatten
  • 3 msk koncentrerad oxfond
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 dl crème fraîche
  • flingsalt
  • persilja (att garnera med)

Gör så här

  1. Skär lövbiffen i centimeterbreda strimlor. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet tills det får färg.
  2. Rör ner tomatpurén och låt fräsa en kort stund.
  3. Blanda ner vattnet och låt sjuda under lock på svag värme i 1,5-2 timmar. Nästan allt vattnet ska ha ångat bort.
  4. Tillsätt oxfond, soja, grädde och crème fraiche. Rör ihop och låt alltsammans sjuda i några minuter och smaka av med flingsalt.
  5. Klipp över persilja och servera med kokt potatis eller ris.