1 apelsin, zest (blanda med lite socker för att få ut mest smak)
1,5 dl rom
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
90 g kakao
0,5 tsk bakpulver
0,5 krm salt
Chokladmousse
1 dl nutella
3 dl vispgrädde, lättvispad
Topping
hasselnötter, rostade
apelsin, syltat skal
Gör så här
Chokladbottnar
Smält smör i en kastrull och häll i en bunke och blanda med mjölken, rör om.
Blanda apelsinzest med en nypa socker för att förhöja smakerna.
Häll i zest från en apelsin, rom, ägg, socker och gräddfil.
I en annan bunke, blanda mjöl, kakao, bakpulver, 1 nypa salt.
Blanda ihop alla ingredienser och vispa till en jämn smet.
Häll smeten i en form, eller två formar i olika storlekar (så du kan stapla dem på varandra som på bilden).
Grädda formen/formarna i 175 grader i ca 30 minuter.
Låt tårtbottnarna svalna helt.
Fyllning
Dela respektive botten i tre delar.
Blanda 3 dl lättvispad grädde med 1 dl nutella till en chokladmousse.
Bred på ett lager av moussen på en av de större bottnarna, toppa med hasselnötter och varva fyllningen tills bottnarna är slut.
Gör likadant med den lite mindre tårtbotten som placeras ovanpå den större botten. (My och Gustav la en rund träskiva emellan bottnarna så att det blir lättare att skära den översta.)
Toppa med hasselnötter, syltade apelsinskal och gärna choklad runt kanterna.