Myllymäkis hembakade hamburgerbröd

Chilihamburgare
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Myllymäkis hembakade hamburgerbröd

6 ingredienser

2 h

Ett riktigt saftigt hembakat bröd till hamburgaren är ett måste. Tommy Myllymäkis recept lever upp till förväntningar på ett riktigt gott burgarbröd.

Ingredienser

portioner bröd
  • 5,5 dl vetemjöl
  • 25 g jäst
  • 25 g smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och rör om. Värm till 37 grader.
  2. Tillsätt vätskan i bunken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt salt och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen 10 minuter i maskin eller 15 minuter för hand.
  3. Låt jäsa 40 minuter under bakduk.
  4. Knåda degen lätt med resten av mjölet. Rulla till bollar, en per bröd.
  5. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Lägg över en bakduk och låt jäsa 30 minuter.
  6. Sätt ugnen på 225 grader och pensla bröden med uppvispat ägg.
  7. Grädda i ugnen ca 10 minuter tills bröden får fin färg.