Nachoplåt med tacofärs

POPULÄRT
koket.se
Nachoplåt med tacofärs och toppings
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Nachoplåt med tacofärs

19 ingredienser

Hela familjens favoriträtt! Nachoplåt med tacofärs som gratineras i ugnen med ost och sen toppas med allt gott som brukar serveras i en taco - gräddfil, avokado, koriander, salsa, lök, jalapeño och majs.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner

Färs

  • 500 g blandfärs
  • 2 klyftor vitlök, riven
  • 1 msk chilipulver
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk torkad oregano

Avokadoröra

  • 2 avokador
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 0,5 limefrukt, pressad
  • salt
  • peppar
  • ca 350 g nachochips
  • 150 g riven ost
  • 1 tomat, tärnad
  • 0,5 rödlök, finhackad (liten)
  • 1 burk majskorn (à ca 140 g)
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl inlagd jalapeño
  • 1 knippe färsk koriander, hackad
  • 1 burk salsa

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stek färs med vitlök och kryddor tills den fått fin färg.
  3. Lägg nachos på en plåt och strö över den stekta färsen samt ost. Gratinera i ugn ca 10 minuter till osten smält.
  4. Mosa avokado med en gaffel på skärbräda och smaksätt med vitlök, lime, salt och peppar.
  5. Ta ut nacosplåten och strö på tomat, rödlök och majs. Klicka på avokadoröra och crème fraiche. Strö på jalapeños och koriander. Servera genast!