1 tsk vaniljpaste (vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker)
1 msk vinäger (vit eller äppelcider)
0,75 dl olja (mat, solros, majs eller raps ex)
2,25 dl kaffe
Montering
choklad (Lindt chokladkulor)
maltesersgodis
krispkulor (små)
Gör så här
Vit chokladgrädde
Hacka chokladen och lägg den i en bunke.
Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills all choklad har smält.
Sätt plastfilm tätt intill ytan och sätt in bunken i kylen över natten, eller i minst 6 timmar.
Chokladkaka
Sätt ugnen på 160 grader varmluft eller 175 grader över- och undervärme och fäst ett bakplåtspapper i botten på din form. Smörj kanterna med smör.
Rör samman vetemjöl, socker, kakao, salt, espressopulver och bikarbonat i en bunke. Tillsätt vanilj, vinäger, olja samt kaffe och rör om till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i 18-20 minuter. Känn med en trästicka, den ska komma ut torr.
Låt kakan svalna helt. Lossa den sedan från formen och dela den rakt av på mitten.
Montering
Vispa upp chokladgrädden tills den blir tjock och krämig. Häll över den på en spritspåse med en stor rund tyll.
Lägg den ena tårtbotten på ett fat. Spritsa bollar med vit chokladgrädde över hela ytan och lägg på nästa botten. Spritsa ut resten av den vita chokladgrädden som bollar.