Blanda vetemjöl, salt och smör så att det börjar att gå ihop. Tillsätt vatten, äggulor och citronjuice.
Arbeta ihop degen så att den precis går ihop, lite smörklumpar är bara bra.
Plasta degen och låt vila i kyl ca 10-20 min.
Kavla ut degen och vik den i 2 stycken 3-slag. Plasta och låt vila 10-20 min.
Kavla ut degen igen och vik den i 2 stycken 3-slag. Plasta och låt vila 10-20 min.
Kavla ut degen ca 2 mm tunn, dela till 2 st plåtar.
Låt vila i 10-20 min, nagga bottnarna och grädda i 225 grader till gyllenbrun. Låt svalna.
Vaniljkräm
Koka upp mjölk, delade vaniljstänger och 50 g utav sockret. Tag av värmen och låt stå 5-10 min.
Ta upp vaniljstängerna och skrapa ur alla frön, skölj av stängerna i kallt vatten och lägg på papper för att torkas (du kan t ex använda dem till att göra vaniljsocker).
Vispa äggulor, resten av strösockret och maizena luftigt, vänd ner i vaniljmjölken. Koka upp under omrörning, låt koka i ett par minuter.
Ta bort ifrån värmen, blanda i smöret och sila genom en finmaskig sil. Kyl ned.
Montering
Dela bottnarna i 3 lika stora delar. Spritsa ut vaniljkräm. Lägg på nästa lager botten, stryk ut grädde. Lägg den sista botten ovanpå med undersidan upp.
Stryk tunt med hallonsylt. Blanda florsocker med ljummet vatten och glasera ovanpå hallonsylten. Skär i portionsbitar.