Doppa ner nässlor och spenat i vattnet i 10 sekunder, häll av och kyl nässlor och spenat direkt i isvatten.
Krama ur nässlorna och spenaten och lägg dem i en mixer tillsammans med oljan. Mixa till en slät grön olja.
Sila blandningen om ni vill ha en helt slät majonnäs.
Majonnäs
Se till att äggulan och senapen är rumstempererade.
Lägg äggula och senap i en bunke med rund botten, krydda med en nypa salt och citronsaft.
Vispa tills det blir en luftig kräm.
Häll nu försiktigt i nässeloljan under vispning, först droppvis och sedan i en tunn stråle. Vispa hela tiden. Om majonnäsen upplevs för tjock kan du blanda i någon droppe vatten.
Vispa hela tiden tills oljan är slut.
Smaka på majonnäsen och krydda med rivet citronskal, salt, peppar och eventuellt lite mer pressad citron. Saltet löser sig inte direkt i majonnäsen utan den behöver stå en stund innan du smakar av.