Enklare än såhär blir det helt enkelt inte. Rör ihop degen på kvällen och voila - degen är redo att bakas snabbt i ugnen på morgonen. Perfekt lyxig frukost för morgontrötta!
1 dl blandade frön (t ex vallmo¬, solros¬, pumpa¬ och sesamfrön)
Gör så här
På kvällen
Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt mjölsorterna och saltet och rör till en jämn och kladdig deg. Täck med en kökshandduk och låt jäsa i kylen över natten eller i cirka 10 timmar.
På morgonen
Värm ugnen till 250 grader, varmluft. Sätt in en plåt i mitten så den blir rejält varm.
Klicka ut degen, med hjälp av två skedar, på ett bakplåtspapper till cirka 12 frallor. Strö frön över – börja med de större för då kilar de mindre in sig i mellanrummen.
Ta ut den heta plåten och dra försiktigt över bakplåtspappret med frallorna. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter. Låt svalna på galler.
Ät frallorna med ärtpesto eller något annat pålägg.